Binnen ben ik zelden. Het liefst ben ik buiten tussen groen en met dieren om me heen. Ik geniet van mijn kleine stadstuintje. Ieder plekje gevuld met groen en vol vogeltjes, vlinders, bijen en zelfs een egeltje! Daartussen huppelen mijn konijntjes, luiert mijn kat en ben ik het liefst aan het werk onder een afdak van groen.

Hier adem ik met mijn handen.

Het zagen, snijden, experimenteren, ontdekken. Het rommelen met materialen, de geur van hout, het zaagsel, de rommel om me heen, het is voor mij een soort van 'spelen' waarbij ik helemaal in mijn eigen wereld ben. En waar ik kan creëren wat me ontroert en blij maakt.

Ik hou van oude kunst, folklore,  kunstnijverheid en ambachten. Van kamperen in mijn vintage caravannetje. Van salsa dansen. Van funky muziek en hard mee zingen met oordopjes in. Van klussen bij de dierenopvang in mijn stad. Van wandelen in de uiterwaarden van de rivier vlakbij mijn huis. Van samenzijn met lieve mensen om me heen. Én van alleen zijn in stilte. Me bewust van de omgeving om me heen.

En júist omdat ik weet en ervaren heb dat dit alles niet vanzelfsprekend is. Dat leven ook moeilijk, onveilig en beangstigend kan zijn. Maak ik 'alleen maar lieve dingen'. Omdat schoonheid de grootste troost is in het leven.

 

Pien